Как да изберете и да използвате ультразвуковую четка за зъби

Здравето на устната кухина и директно, зъбите се счита за неразделна част от хигиена на всеки човек.

Към днешна дата задача за ефективно почистване на зъбите е опростена няколко пъти, в края на краищата, съвсем наскоро, на света е представено ново изобретение — ултразвукова четка за зъби.

Това устройство веднага получи одобрението на най-добрите зъболекари и е намерил своите истински ценители сред обикновените потребители.

Какъв е принципът на действие и какви резултати можете да постигнете с помощта на такава четка, ще се опитаме да се оправи в тази статия.

Запознават по-отблизо

Ултразвуково устройство за миене на зъбите е прието да се отнасят до видове електрически четки. Данни четки работят от електрическата мрежа, или пък се използват специални заряжаемые батерии или обикновени батерии.

На външен вид това устройство е значително по-голям по размери, отколкото е обичайно за нас четки, но в същото време, голяма дръжка дава възможност за провеждане на почистване на устната кухина с още по-голям комфорт.

Специален калъф, който побира върху четината, ви позволява да съхранявате четка за доста дълъг период от време и не се страхуват от това, че на повърхността му ще попаднат прах или други вещества.

Принципът на действие на ултразвуковите четки е наличието на малък двигател, който е поставен вътре в самата дръжка и пьезокерамической плоча, която обикновено се намира под четина на устройството.

Принципът на действие на ВРЪЗКИТЕ на устройството:

 • благодарение на ултразвук, температурата на устната кухина достига високи показатели.
 • това действие дава възможност да се разширява кръвоносните съдове и стабилизира кръвообращението в устната кухина;
 • тъкани получават възможност за по-скоро се възстановява;
 • в процеса на почистване се случва активна изработване на гепарина, серотонин и хистамин;
 • специални структури при свързване с паста помагат на нейните компоненти в няколко пъти по-бързо се абсорбира в меката тъкан на венците.

Редовното прилагане на четка за зъби с ултразвук помага да се предотврати развитието на кариес, заболяване на венците и други заболявания на устната кухина.

Уникалните свойства на много лесно позволяват да се отървете от биофилм, която остава след отрицателното въздействие на патогенни микроорганизми.

За да изберете ультразвуковую четка и правилно я използват, предварително трябва да се консултирате със специалист.

Как е устроена КМ четка?

Това устройство е заслуга на д-р Р. Страна. Именно той предложи идеята за съоръжения двойна моторчика.

Като тънка пьезоэлектрическую табела с четина, мотор произвежда преобразуване на електрическата енергия в механична.

READ  Лек стоматит в устата - доза и курса на лечение

Коефициент на полезно действие около 90%, така че енергийното потребление на такова устройство може да се нарече минимален.

Колебания (честота) движими вещи могат да варират от 1,6 до 1,7 Mhz. Звукът може да бъдат допълнени от малки вибрации или да упражнява самостоятелно. Специален процесор, който се монтира в устройството, ви дава възможност да се подготвят зъби към предстоящата работа.

Каква е силата на устройство?

Предимства на ултразвукови устройства познатия за нас зубными четки са, както следва:

 • действие на ултразвук може да намали риска от възникване на кръвоизливи от венците;

 • също ОКОВИ унищожава всички патогенни микроби и бактерии, които отрицателно въздействат на зъбния емайл;
 • редовното прилагане на ВРЪЗКИТЕ помага да се отървете от неприятни прояви на симптоми на микробиални възпаление на венците и други заболявания в устната кухина;
 • в момент, почистване на меки тъкани се нагрява, което позволява да се ускори биохимични процеси и стабилизира кръвообращението в устната кухина;
 • действие на ултразвук няколко пъти повишава ефективността на компоненти пасти за зъби;
 • специални възможности ултразвукови устройства ви позволяват да стреля болковият синдром и осигуряват спазмолитично въздействие върху зъбите и венците.

ТОП 5: преглед на най-популярните ВРЪЗКИТЕ на четки

Към днешна дата най-популярни са следните ултразвукови четки за зъби:

 1. Philips Sonicare. Тази четка за зъби е снабден със специален подвижен маточната, която дава възможност за провеждане на почистване на устната кухина

  дори и в трудно достъпни места. Това, от своя страна, увеличава качеството на почистване и да се отървем от микроби. За действие на ултразвук, лицето обикновено се използва в продължение на няколко седмици. Цената на тази четка към днешна дата е 5500 лева.

 2. Megasonex®. Четка компания Megasonex е предназначена за почистване на зъби в домашни условия. Тя е идеална за хора, които носят протези, изкуствени зъби, импланти или зъбни коронки. Препоръчва се за превантивни цели за развитие на кариес, възпаление на венците и кървене от венците. Използването на хората, страдащи от диабет и бременни жени не се препоръчва! Цената на това устройство е 9000 рубли.
 3. Четка Ultra Sonic днес е един от фаворитите за качеството на грижите за устната кухина. Тя позволява не само да се отървете от зъбната плака, но и предотвратява появата на болестотворните микроби и помага да се намали усещането за болка и възпалителния процес. По време на почистване на нейните структури не травмируют меки участъци, а само засилва кръвен поток в съдовете.
  Цената на такива тела днес е 3200 лева.
 4. ВРЪЗКИТЕ на четка Inessa-Dent 6 може да се прилага за почистване на зъби в домашни условия. Тя е отлично подходящ за ежедневно приложение. Особено полезна е тя ще е полезна за хората, които носеха коронки и протези. За жените в период на бременност и диабетици преди да използвате подобно устройство ще изисква консултация зъболекар. Цената на новите модели днес 12 000 рубли.
 5. Oral-B. Четка ултразвуков принцип на действие от компанията Oral-B е подходящ за хора, които се грижат за състоянието на своите зъби. Подобно устройство с лекота може да вземете на път и не се страхуват за това, което зареждане на батерии бързо изсъхва. Ултразвук безболезнено и бързо почиства кухина от микроби и бактерии. Цената на една такава четка в момента е 5000 рубли.

Как да изберете ультразвуковую четка за зъби — подробности във видеоклипа:

Думата на експертите и потребителите

От прегледи от зъболекари и потребителите могат да се запознаят с ултразвукови зъбни щетках много полезна информация.

Препоръчвам на всички мои пациенти да си миете зъбите с ултразвукови или електрически четки за зъби. Те са доста лесни за употреба и позволяват да се постигнат колосални резултати. За това, при редовната употреба намалява нивото на развитие на кариес.

Зъболекар, Москва

Първоначално се отнасял към подобни приспособлению скептично настроени, докато не вкуси от себе си и не се е убедил в ефективността и безопасността на тази четка за зъби. Тя е идеална за по-възрастните хора, които доста често възникват трудности с читкой на зъбите.

Зъболекар, Санкт-Петербург

Е придобило такава четка преди една година. Пари се оказаха добре похарчени! До ден днешен се наблюдава при зъболекар само няколко пъти!.

Татяна, 34 г.

Четка подари син, заяви, че в моето положение това е най-добрият вариант. Аз отдавна използвам протези, така че е нормално да си зъбите не винаги е успешна. С ултразвукова четка, че стана много по-лесно и по-приятно.

Николай 50 години

Когато заявлението не се препоръчва?

Използването на ултразвук за зъби е противопоказан в следните случаи:

 1. Наличието на зъбни пломби. Въздействието на ултразвука допринася за разрушаването на всички вещества, влизащи в състава на пломби. Именно

  така че, за да се запази целостта им, най-добре е да се използват стандартни четки за почистване на устната кухина.

 2. По време на бременност. Смята се, че поведението на санирование на зъбите в първия триместър е строго забранено, защото в противен случай това може да предизвика спонтанен аборт. Същото мнение има по отношение на използването на ВРЪЗКИТЕ на четки.
 3. Протичането на пародонтит. И При това заболяване е силен възпалителен процес на венците и меките тъкани на устната кухина. Използването в този случай ультразвуковую четка, ситуацията може значително да се влоши, което от своя страна може да доведе до по-тежки последици за здравето.
 4. Наличието на възпаление на венците. При такава диагноза специалисти категорично забраняват използването на електрически и ОКОВИ за зъби, тъй като това може да предизвика кръвотечение, подуване и развитието на възпаление на венците.
 5. Наличието на бели петна върху зъбния емайл. В тази ситуация на въздействието на ултразвук само ще ускори процеса на унищожаване на зъба. Така е най-добре да се възползват от най-прости средства за почистване на устната кухина.
 6. Протичането на такива заболявания като захарен диабет. Всяка травматизация на меките тъкани при тази диагноза може да доведе до сериозни усложнения. Защото, както е известно, при диабетици всички рани зарастват достатъчно дълго и проблематично.

Много е важно преди да придобие ултразвуково устройство за почистване на зъбите, да се консултирате с вашия стоматолог. Това ще позволи да се избегнат негативните ефекти от въздействието на ултразвук, както и запазване на вашите зъби са здрави.

Новост, но успешна и ефикасна

Разбира се, четка ултразвукови действия днес – това е новост, която оживен интерес на всички до голям брой хора.

Без съмнение, тя добре изпълнява своите функции, но на свой ред, да се освободят от твърди отлагания върху зъбния емайл тя не може да направи. Освен това бдителност потребителите причинява и голям брой противопоказания.

Всеки човек може самостоятелно да решат как и какво му е по-добре да си миете зъбите, обаче,, за да се осигури здравето си, най-добре е предварително да се консултирате с опитен специалист. Може би, той ще съветва по-надежден и ефективен вариант за грижа за устната кухина!

Също така не трябва да забравяме, че дори и при използване на ВРЪЗКИТЕ на четки редовни туризъм на зъболекар никой не е отменено!

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00068 sec