Колко може да арсен в зъба възрастен човек — срокове, действия и противопоказания

Колко може да арсен в зъба възрастни

Депульпация зъбен елемент – процедура, позволяващи умертвить болезнен нерв, който е загрижен за пациента. За тази манипулация е необходимо използването на специални болкоуспокояващи средства, едно от които е арсен. За некротирования зъбен нерв в канал лежеше мышьяковистую паста за зъби. За да се постигне желания ефект средство трябва да се държи известно време. Затова е много важно да се знае, колко трябва да арсен в зъбния елемента.

Приложение в стоматологията

Мышьяковистая паста се използва при лечение на пульпита с цел упойка въздействие върху пульпу. Въпреки това, в този случай съществувам, показания и противопоказания.

Арсен трябва да се прилага:

 • когато пациентът може да възникне алергична реакция към анестезирующий лекарство;
 • ако използваният медикамент за анестезия действа максимално;
 • не е достатъчно време, за да анестезирующий лекарство подействовал;
 • ако пациентът наскоро е претърпял инфарктное състояние;
 • пациентът хипертония;
 • пациентът е под въздействието на алкохол.

Противопоказания:

 • когато пациентът се празнува на алергична реакция на арсен или и анестетични лекарства, които съдържат арсен;
 • ако се лекува зъбите трябва детето до три години;
 • зъбните корени са се образували достатъчно;
 • ако при пациент с диагноза глаукома;
 • когато пациентът има патология на пикочно-половата система;
 • диагноза на перфорация на корените на зъбни елементи.

За това, как се провежда лечение с помощта на арсен може да научите тук:

Видео — Специалист за мышьяке в зъба

Етапи на лечение

Започване на лечение трябва задължително да започне с проучване с помощта на рентгенова снимка. След това, ако патология е потвърдено, че е специалист вскрывает кариозную кухина и премахва мъртвата тъкан. В обелени канал се поставя мышьяковистая паста. Довършителните действия предвиждат пломбирование зъбен елемент временна пломбой. Лекарят определя продължителността на излагане на арсен. Второто посещение се характеризира с премахването на арсен на зъба и се отстранява мъртъв нерв. Тази манипулация протича абсолютно безболезнено.

READ  Как да се засили зъби, емайл и венците: народни и професионални продукти

Колко трябва да мышьяковистую паста в зъба?

Много е важно да се определи колко трябва да се държат арсен. Има много критерии – възраст на пациента, използвания медикамент, показатели на маса (средство се поставя в затворена пульпу или отворена). Средно времетраене на въздействието на арсен в нервно – 1 ден. Ако е необходимо многократно лечение, е време на действие на лекар ще се увеличи до два дни.

Ако става въпрос за лечение на зъбни елементи деца, извличане на арсен трябва да се случи не по-късно от 16 часа.

Внимание! Има модерни лекарствени средства, в основата на които има арсен. Тяхното действие върху болния нерв може да бъде увеличен до пет дни.

Препоръки

Тъй като мышьяковистая паста е отрова, а след това е необходимо спазването на правилата за безопасност. Важно е да дойде на следващия прием длъжни в определения от вашия лекар период. А преди да се следват определен списък с правила:

 1. Да се запази целостта на временни пломби. Първоначално пломбата се прави херметически, така че арсен въздейства единствено върху болния нерв. В случай на нарушаване на целостта на пломбите на арсен излиза навън и засяга област тъкан. В резултат на това възниква възпалителен процес, което е съпроводено от болезнени усещания.
 2. Да Не се превишава срокът на въздействието на арсен.
 3. Специалист не трябва да се бърка с доза средства.

Какво да правите, ако имате неприятно чувство?

Често пациентът може да изпитва дискомфорт, когато са изложени на арсен, за да намали безпокойството, се препоръчва:

 • изплакнете устната кухина содовым разтвор, ако има кисел вкус. По този начин, може да се неутрализира киселина действие и да се избегне изгаряне;
 • след въвеждането на зъбни елемент арсен, може да възникне раздразнение, да я свали необходимо чаша топло мляко. За това се забави няколко секунди мляко в устната кухина, а след пие напитката до края.

Помощ! Мляко, а именно протеин, който съдържа, бързо се извежда от организма арсен.

Колко е вредно арсен?

Тъй като този инструмент се отнася до видове отрови, а след това в стоматологични да се използва в минимални дози, при строги соблюдениях на правилата за безопасност. Правилното използване на арсен свежда до минимум вредното въздействие.

READ  Глоссалгия: симптомите, причините и методите за лечение на глоссалгии език

При нарушение на сроковете за излагане на арсен, той може да проникне в плат структура, скопиться там и да доведе до усложнения. Ако част от арсен попаднат в устната кухина, а след това трябва да се очаква продължителен възпалителен процес.

При неправилни дози арсен се наблюдават следните ефекти:

 1. Започва да почернят дентина.
 2. Възниква напухание и възпаление на маса.
 3. Токсичните ефекти върху организма.
 4. Възпалителен процес околозубной тъкан.
 5. Остеонекроз.

Много често пациентът може да игнорира срокове, отбеляза специалистът. В резултат на това възниква арсениден пародонтит, лечението на които изисква дълго време. При передерживании арсен не е изключено некроза на тъканите. Ако пациентът се наблюдава повишена чувствителност, а впоследствие възникне токсичен поражение на червата и черния дроб.

Видео — Лечение пульпита

Процесът на извличане на арсен

В процедурата депульпации много е важно своевременно извличане на арсен. Ако игнорирате този показател, може да се получи по-горе усложнения.

Съвет! Когато на пациента не може да посетите лекар в определеното време, а след това арсен трябва да извлекат от себе си. За тази цел предварително се измиват ръцете си и ги дезинфекцира. След наруши целостта на пломбите и извади арсен. Опасност от манипулация се състои в това, че можете да го преглътнат. Така че си струва да проведе процедура много внимателно. В действителност края на манипулация на устната кухина трябва да се изплакват с содовым разтвор. При това в най-скоро време да посети зъболекар.

Използването на арсен за бременни

Ако една жена е кърмещи майка или бременна, след прилагането на средства със съдържание на арсен, е строго забранено. Това се дължи на токсични въздействия въздействие върху бебето. Когато жената е с малък срок на бременността, е важно да не позволите на зъболекар за позиция. Съвременната стоматология е богата на по-безопасни лекарствени средства, които са разрешени за употреба от бременни.

READ  Периимплантит — защо се случва за отхвърляне на импланта?

За състава на мышьяковистой паста

Въззивното компонент Лихвен процент %

Танин 1
Антисептик 5
Обезболяващо вещество 30
Мышьяковистая киселина 35

Това е важно! Допълнително в състава на паста могат да се добавят допълнителни вещества, които са необходими за приготвяне на малка доза.

Пациентът трябва да се помни, че в никакъв случай не може да надвишава продължителността на излагане на арсен върху болния нерв, защото е изпълнен с опасни последици.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00112 sec