Реминерализующая и лечебното паста за зъби Ападент: преглед, препоръки

Кой от нас не харесват красиви зъби? Те са привлечени от всеки, всеки човек иска да бъде привлекателна усмивка. Сега е време, когато дори и неидеальные зъби може да се възстанови. За да направите това, има паста за чудо-паста Ападент.

Apadent — това е космическа паста за зъби, която разработихме японски специалисти. Достойнство на този продукт се състои в специален състав. Средство има уникални характеристики, той е в състояние да компенсира липсващите минерални вещества, като фосфор и калций. В резултат на това се възстановява емайла, повишава се неговата сила, не допуска образуването на кариес на 48%.

Nano-mHAP — основен действащ компонент

Основното активно вещество в този средство — това е медицински хидроксиапатит (nano-mHAP®). Той е идентичен с естествения материал на зъбите и костната тъкан.

По устата на човека се случва едновременно очистване и попълване на минерални елементи, но по различни причини деминерализация често надделява над реминерализацией. В резултат на това зъбите губят калций и други важни елементи, че като цяло се отразява негативно на тяхното здраве.

Учените са намерили изход от ситуацията — изкуствена реминерализация. Правят го с помощта на специални средства, или да използват паста, които изпълват емайл гидроксиапатитом във високи концентрации.

Средства с нано-mHAP в състава могат да се различават помежду си ефективност. Причината за това е големината на частиците е градивен материал за зъбите. Колкото те са по-малки по размер, толкова по-активно се случва напълване на емайла на минерали, а това означава по-горе способността им да проникнат в твърда черупка. Най-полезни се смятат за частици, които имат наноразмер. Те много добре осигуряват притока на минерали в правилното количество на зъбния емайл.

В устната кухина Ападент се използват именно тези частици.

Медицински нано-хидроксиапатит е бил изобретен още през далечната 1978 година в Япония. Го признаха ефективен противокариесным вещество. Изследвания, проводившиеся през 1986-1988 г., са доказали, че хигиенни средства, имащи в състава на този активен компонент в достатъчна концентрация, предотвратява образуването на кариес на 46-48%.

И е естествен материал, и синтетични заместители, се характеризират с оздравителни способности. Така че, медицински нано-хидроксиапатит се използва широко в ортопедията и стоматология. От него се правят стоматологичен цимент, твърди черупки за коронки, възстановяване на кости, както и производството на активни хранителни добавки, тъй като това вещество съдържа калциев фосфат.

Лечебно въздействие върху емайла

Въздействието на медицински нано-хидроксиапатит на емайл:

 1. Отстраняване на пукнатини на твърдите тъкани на зъба. Активно вещество запълва себе си все по-задълбочаващата, намиращи се на повърхността на емайла, като по този начин я изравняване. След това тя става гладка, поради което плака остава по-малко места за скапливания в порите на емайла.
 2. Напълване на загуба на минерали под повърхността на твърдата черупка. При загуба на емайл калций провоцируется развитието на кариес. Наночастици nano-mHAP действат като допълнителен източник на минерали, което допринася за една реминерализираща на зъбите. Това вещество повишава плътността на емайла и нейната естествената прозрачност, добавя белотата на усмивката.
 3. Премахване на зъбната плака с повърхността на зъбите. Това е средство за грижа за устната кухина е по-добре други почиства зъбите от наноси, благодарение на образуването на трайни връзки с протеини. Това позволява на гидроксиапатиту воссоединяться с микроорганизми и с това премахване на плаката.
READ  Тиранти Inspire Ice: описание, мнения и монтаж

По този начин, паста за зъби Ападент предоставя на зъби е естествения минерален баланс и защита.

Преглед на линия

Цялата продуктова линия Apadent притежава подобни характеристики, но всеки инструмент има свои собствени характеристики. Помислете за общи и характерни свойства.

Total care — средство за профилактика и лечение

Тази паста е лечение и превантивна. Е в състава на медицински нано-хидроксиапатит, който увеличава силата на зъбни редове, предотвратява развитието на кариес и осигурява здраве и сила на емайла.

В началния етап На борбата със зъбния кариес е много ефективно, тъй като се възстановява деминерализованная емайл.

Освен общия активното вещество Apadent Total care съдържа още 3 допълнителни. Е на такива компоненти:

 • тритерпеновая киселина е антиоксидант, има противовъзпалителен ефект, положително влияние върху заздравяването на раните;
 • бета-глицирретиновая киселина също така служи и като противовъзпалително вещество, стеснява капилярите, премахва подпухналостта, създава защита срещу заболяване на венците;
 • цитилпиридинхлорид намалява образуването на плака.

Този продукт не е белина и други абразивни съставки. В него напълно отсъства флуориди.

Паста Ападент Тотал Каре подходящ за всички хора без възрастови ограничения, бъдещи майки и децата. Средство полезно да се прилагат, за да се грижи за зъбите на тези хора, които имат висока чувствителност на зъбите и носят ортодонтски конструкции.

Sensitive за чувствителна емайл

Средство за защита е предназначена за чувствителни зъби и венци, в които се развива възпалителен процес. Допълнителен активен компонент на калиев нитрат е надарен с двойно въздействие:

 • в комплекс с медицински нано-гидроксиапатитом попада в зона с повишена чувствителност и цементирует им;
 • извършват заключване окончания на нервите, благодарение на което изчезват болковите импулси.
READ  Синдром на Костена: причини за появата, симптоми и методи на лечение

Наночастици хидроксиапатит добро почистване на зъбите от плака и натрупвания. Това се осигурява качествена хигиена на устната кухина и се връща на предишната белота на зъбни редове. Както и предишните продукт, паста активно взема участие в една реминерализираща.

В състава на паста Apadent Sensetive влиза цетилпиридиний хлорид. Той има антибактериален ефект и също така намалява образуването на натрупвания. Β-глицирризиновая киселина предупреждава възпалителен процес на венците.

Паста за зъби Sensitive използват за грижа за устната кухина възрастни и деца. Средство изпълнява функцията на една реминерализираща на емайла и блокира нервните окончания при повишена чувствителност на зъбите. Средство има цитрусов аромат и вкус.

Паста за зъби за деца — Kids Apadent

Тази паста за зъби специално разработена за деца. Тя помага да запазите здравето на зъбите на високо ниво.

В този средство също активно вещество е медицински нано-хидроксиапатит, затова паста изпълнява всички тези функции е, че и предишните средства за грижа. Освен лечебни характеристики, Ападент Кидс се използва като профилактично средство срещу кариес при децата.

Apadent Kids има прекрасна виноградно-ягодов вкус, xnj това много се харесва на децата. Тя не е в състава на окрашивающих вещества и такива компоненти като флуориди, парабени, SLS.

Apadent Professional за професионално приложение

Производител пуска не само пасти за зъби, но и вещество за професионално стоматологично възстановяване на деминерализирана повърхността на емайла след провеждане на клинични процедури (избелване, професионален стоматологичен почистване и др.).

Характеристика На Apadent Professional:

 • носи реминерализацию на емайла;
 • осигурява защита срещу натрупване на плака и твърди отлагания;
 • връща зъбите мекота и прозрачност на твърдо слой.

Използват това средство;

 • избелване на емайла;
 • полиране на горния зъбен слой;
 • почистване на плака;
 • инсталиране и премахване на скоби.

Също така се използва като вещество за превенция от demineralize емайл. Механизмът на действие на медицински нано-хидроксиапатит същите, както и при прилагането на горните зъби.

Предимства на средства на производителя

Състав пасти Apadent има редица полезни свойства, които отличават изгодно от други средства за грижа за устната кухина. Всяко средство Ападент:

 • има възстановително влияние върху структурата на твърдата обвивка на зъбите;
 • предотвратява образуването на кариес, също така спира патологична разрушителен процес, който е започнал и е отседнал в ранните етапи;
 • провежда реминализацию деминерализирана повърхността на зъбите;
 • по-ефективно други пасти се бори с натрупвания на емайла и разрушава патогенную микрофлору;
 • състав напълно безопасен дори за бременни и деца;
 • предпазва от кървене на венците, лекува от болести на пародонта;
 • предпазва зъбите от никотин и въздействието на багрилни продукти;
 • идеално се грижи за зъбите си при установени брекетах.
READ  Прилагането на седем поколения лепила в съвременната стоматология

Има мнение

Мнение на лекари, както и мнения на потребителите, които са уникални зубными пастами Ападент.

Цялата гама продукти Apadent е в състава на активното вещество хидроксиапатит, който е естествен строителен материал за тъкани на зъбите. В тези продукти той раздроблен до наноразмеров и при почистване на зъбите са органично вградени във всички пукнатини, след което емайл става по-гладка и стегната. А още паста перфектно отстраняват зъбната плака и кървене на венците.

Сигурност и биосовместимость хидроксиапатит ви позволява да се наслаждавате на данните средства на всички членове на семейството, дори децата. Ако хората по-често се използва средства на базата на nano-mHAP, то ние, стоматолозите, би било по-малко работа.

Валери, зъболекар

По съвет на вашия стоматолог сме придобили паста за зъби Ападент. След известно време забелязах, че качеството на почистване на зъбите е станал значително по-високи. В крайна сметка останахме много доволни от покупката си!

Максим и Алина, Красноярск г.

Аз съм на дълъг период от чувстват по-висока чувствителността на емайла. А сега, след използване на паста Ападент Сенсатив, всичко е на мястото си: аз мога да ям, макар и студени, макар и топли ястия, от мен вече нищо не се притеснява. Препоръчвам я и на вас!

Олга г. Саратов

Това е страхотна паста за зъби за бременни. Впечатляващо усещане за гладкост на емайла и присъствие на чистота, а също и харесва экономность си поток. След раждането на бебето в продължение на цяла година не формират нито една дупка в зъбите си, премина кървене на венците!

Татяна, г. Ростов на Дон

Цена на въпрос

Стойността на всяка от пасти за зъби Ападент може да се различават помежду си, цената Total care 60 мл, се равнява на 1090 rr, както и капацитетът, в 120 мл ще струва 1690 лв. Средство Sensitive, с капацитет от 60 мл, на стойност 1090 rr. Закупуване на паста Kids в 60 мл епруветка трябва да се раздават от 910 до 1070 лева.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00145 sec