ТОП 10 на най-добрите ароматизатори за устната кухина

Грижи за зъбите и устната кухина – задължителна задача за всеки човек. Това е необходимо не само за да изглежда красиво, смело да се усмихва на всички 32 и не затруднявам себе си някакви комплекси при общуването, но и за поддържане на добро здраве.

Ротовая кухина на човека е мястото, където се събира огромно количество от най-различни бактерии.

Те попадат тук по следните начини:

 1. Заедно с храната, особено ако е лошо помыта, не е достатъчно качествено обработена на висока температура. Е само една съеденная суров бери може да се внесат в тялото ви целия спектър от различни микроорганизми.
 2. Въздушно-капково чрез директно от въздуха. Във въздуха витае тегло на бактериите, които могат да бъдат безвредни, така и доста опасни. Подхванат нещо неприятно може просто да диша несвежим въздух.
 3. При контакти с други хора, например, с целувки или комуникация на близко разстояние. В този случай в устната кухина на човека попадат микроби от потребителя, или човек, уловени в непосредствена близост. Същия кихане в маршрутке може да стане причина за инфекция от бактерии.

Като цяло, по устата на човека се намира масата на микробите, се конкурира с него, може ли какво стомаха.

Универсален начин за хигиена на устната кухина е редовното почистване на зъбите, но често има случаи, когато тази опция не е налична: при дълги пътувания с влак или автобус, веднага след консумацията на някакъв хранителен продукт. Ето защо все по-голяма популярност придобиват така наречените освежители за устната кухина.

Типичен освежители е малка, малка бутилка, пълна с специална смес, която периодично трябва просто впрыскивать в устата си.

Съставът на използваните смеси е разработена по такъв начин, че той спомага за унищожаване на намиращите се в устата микроби, освежава дъха на човека и го предпазва от гнилостните процеси, както и за развитие на някои доста неприятни заболявания, по-специално, като пародонтит, кариес и възпаление на венците.

Характеристики на качествени освежаваща спрейове

Тъй като типичен освежители за устната кухина се прилага в условия, когато човек няма възможност да си зъбите, а след това към освежающему спрею са изложени на специални изисквания, при което не само до най-съдържанието на флакона, но и до неговите размери и форма. Основните характеристики на добро и качествено освежителя е следното:

 1. Най – важното-в него трябва да бъде добре подбран състав, който е способен да окаже като хигиенни ефект, така и да се ограничи приятна миризма. Всеки производител се старае да направи вашия продукт уникален и по-качествено, отколкото други аналози на пазара, така че притежава характеристиките на технологичния процес в тайна, както и да научат специфичните съставки на всеки отделно взет освежителя не е толкова просто. Обикновено тук се включват компоненти на различни растения, например, мента, лимон или малина.
 2. Компактен размер. Много важна характеристика е, защото флакон постоянно трябва да носите със себе си, няма значение, ще се съхранява той в чантата си или в джоба на сако. Тук трябва да се намери златната среда – освежители трябва да бъде достатъчно малък за удобно носене и неоткриваеми употреба, но съдържа в себе си достатъчно количество на работния вещества, за да му липсвало на колкото се може по-дълго време. Обикновено, важна роля играе и силата на флакона. За това, той е направен от здрав алуминий.
 3. Много е важно да освежители за да може лесно да потисне неприятните миризми, например, след тютюнопушенето. Колкото по-устойчиви миризми може да неутрализира вещество, толкова по-добре.
READ  Всичко за метални скоби: инсталиране, предимства, препоръки

Това са основните изисквания, на които обикновено се проявяват до добро спрею за устната кухина.

Типичен състав

За спрей дава добър ефект при използването му, на производителите се налага да търсите най-работните формули си състав, за да събере компоненти, които са не само ефективни, но и безвреден, не предизвиква у човека алергии, не оказва никакво отрицателно въздействие върху вътрешните органи, като стомах, който е много чувствителен към различни химически вещества.

Какво е включена в типичен освежители за устната кухина? Обикновено това са следните съставки:

 1. Пречистена вода. Главен елемент от всяка спрей, който му помага бързо и лесно усвоени от организма, е среда за добро смесване на всички останали вещества на този хигиенни тела.
 2. Ксилитол – многоатомный алкохол. Той е известен на медицината е как да се увеличи приблизително до захарта свойства и вкус вещество, което е много удобен за зъбите и ги емайла, не причинява дразнене и болка. Също така играе ролята на стабилизатор на цялата смес. Няма почти никаква биологична стойност, съдържанието на калории е равна почти на нула.
 3. Възможно е използването на малко количество рициново масло, което играе ролята на стабилизиращ фактор, така и добър разтворител за някои химични вещества, благодарение на което се подобрява смилаемостта на освежителя и прави влиянието му е по-бърз, за сметка на увеличаване на скоростта на действие.
 4. Лимонена киселина. Често се използва в спреях от много производители, тъй като има редица полезни свойства: тя помага за «дишането» на клетките на организма, има антибактериални свойства, помага за зарастване на рани на венците и стимулира растежа на нови млади клетки, замяна на съществуващите болезнени.
 5. Аспартам. Вещество – подсладител, който се използва в хранително-вкусовата промишленост навсякъде-като се започне от различните напитки и завършва с кисело мляко и шоколад.
READ  Стоматити в дванадесет дете - причини и лечение

В зависимост от производителя освежаващи спрейове могат да съдържат и други разнообразни компоненти, например, аромати, захарин и други.

Десет от най-добрите ароматизатори за устната кухина

Помислете за най-популярните освежителни спрейове за уста, които се крепи почти повсеместен модел популярност и имат голям брой положителни коментари от страна на потребителите.

В челната десятка на най-добрите продукти според много хора са влезли следните:

 1. Cool Fresh. Страхотен спрей за устната кухина, избавляющий от неприятната миризма, с мек ментов аромат. Добре показа себе си не само като източник на приятен мирис на устата, но и прекрасно антибактериално средство. Спомага за зарастване на малки рани на венците, премахва възпаление в устната кухина. Произвежда този продукт в Германия, което само потвърждава високото си ниво на качество и ефективност.

 2. Flori Fresh. Един добър вариант, с който можете да използвате при всякакви обстоятелства – когато човек не е в състояние да се почистват зъбите, за да се бори с лоша миризма или възпаление в устата. Може да победи дори най-силните неприятни миризми, например от цигари, лук или алкохол.
 3. GLISTER. Популярно средство за превантивна грижа за устната кухина. Помага за здравето на венците, а също така може да помогне за премахване на лош жълт налеп по зъбите.
 4. Lacalut. Известният немски продукт, който освен всичко друго може дори да предпазват зъбите от появата на кариеси, и помага в борбата с грозно разцвет.
 5. Mintorol. Средство, което ще потисне приятен аромат в устата си и видимо ще освежите дъха си. Особено популярен сред феновете на мощни и бързодействащи средства.
 6. PresiDENT. Ароматизатори, известен с наличието на голяма палитра от наличните аромати, например, мандарина. Дава на по-продължителната свежест на дишането и предотвратява появата на кариес.

 7. Блиц-фреш. Спрей украински произход, който има много лоялни фенове. Приятни миризми, дългосрочен ефект и с естествен състав го правят достоен продукт.
 8. Озонът. Вътрешен ароматизатори с вкус на мента, омекотява гърлото, значително улеснява дишането. Има голям срок на годност – около 2 години.
 9. Fresh Mint. Ефективен ароматизатори, който буквално е едно натискане на добре освежава дъха и омекотява гърлото. Има вкусна ментов аромат и малки размери.
 10. Albadent. Още един достоен представител на обхвата от обхвата на хигиена на устата. Добър ментов вкус, може доста добре да се замени дори дъвка.
READ  Четки за зъби Колгейт — качество, доказано времето

Това е далеч непълен списък на качествени продукти, но посочените опции, закупени на доста голяма популярност и разпространение.

Мнение на нашите посетители,

В заключение няколко мнения на посетителите на нашия сайт, които са освежителями за устната кухина каждодневно.

Здравейте, винаги преди жевала преживя, а сега е решила да премине на ароматизатори, тъй като това е по-удобно и се предполага, че по-полезно е за устата. Използвала продукт на фирма PresiDENT – като цяло останах много доволен, дишане и наистина става свеж и приятен.

Марина, 25 години

Много е видяла на реклама за освежителе Lacalut, решили да изпитат върху себе си. Резултатите са доста – сега се грижи за уста става значително по-лесно. Средство, дори помага за рани заживлять на венците, е много удобно да се ползват.

Даша, на 35 години

Поради болестта на стомаха, устата ми постоянно беше неприятна миризма, въпреки че зъбите винаги чисти редовно. Били посъветвани да се опитат да се възползват ароматизатори. Придобити себе си малка бутилка Cool Fresh.

Още след първата употреба забелязах, че неприятна миризма на реално няма и дишането става много по-чисти. Сега използвам винаги този продукт.

Майкъл, 45 години

Като сключване заслужава да се отбележи, че освежители за уста перфектно може да помогне за решаване на такива задачи като борба с неприятна миризма от устата, негативно облекчение на възпалителни процеси на венците и отстраняване на жълт налеп по зъбите. Използването им е много проста – трябва в случай на нужда просто да вспрыскивать доза от това лекарство в устата.

От многото съществуващи марки ароматизатори трудно да се избере нещо най-добро, но посочените по-горе марки е напълно достоен за внимание.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00108 sec