Гръдната такса за кашлица: какво е това, състав и свойства

При терапия на заболявания на дихателната система като помощно средство доста често се прилагат препарати от лекарствени растения.

При патологиях бронхо-белодробната система в аптеките се продават варени смес от билки, които могат да се използват за лечение на деца, така и възрастни. Отделят се няколко вида гръдните разноски за кашлица.

Различават се те със своите съставки — билки. Използвате лекарства като медикаментозные, така и средство на растителна основа, може само по предписание на лекуващия лекар. Да се отдадете на самолечение категорично не се препоръчва. Това може да стане причина за влошаване на и без това неважного състояние.

Гръдната такса за кашлица е естествено лекарство, смес от растителни съставки, предназначени за производството на лекарствени отвари и настойки. Средство допринася за: премахване на симптомите на заболяването, намаляване на възпалението, за укрепване на имунната система, отстраняване на възпаленията в гърдите, отделянето на храчки.

Цените на гръдния събиране на билки за кашлица ниско. Това е евтин препарат, но заедно с това е много ефикасен и ефективен. Но предписват тези такси обикновено под формата на спомагателното лечение към основното на комплекса терапия.

Компоненти на тези такси помагат за разширяване на бронхите и ги отпуснете мускулатурата на матката, което е много важно при заболявания на дихателните пътища. Събиране има бронхолитическими, муколитическими, противовъзпалителни свойства и спомага за укрепване на тялото, по-добро отделяне на храчки и намаляване на възпалението.

Обикновено това лекарство се предписва като допълнително терапия на следните заболявания:

 • грип;
 • възпаление на белите дробове;
 • туберкулоза;
 • бронхиална астма;
 • ларингит;
 • бронхит;
 • трахеит;
 • кашлица алергичен характер.

Гръдната събиране на кашлица се отделят в картонена или пластмасова (пластмасова) опаковка. Различни такива растителни средства не само за своите составами, но и рецепти за приготвяне на напитка, а също и показанията за приложение и ефекти.

В колекция № 1 е включен корен бяла ружа, риган, подбел.

Предписва лекарства за лечение на заболявания на ВДП, особено ларингита и трахеита. Средство спомага за бързото и ползотворна отхаркиванию, както и облекчава възпалителните процеси.

В колекция № 2 влиза подбел, живовляк, женско биле.

Прилагането на смес е показано за лечение на възпаление на бронхите и белите дробове. Женско биле допринася за облекчаване на гърлото си с кашлица, а също и премахването на възпаления, както хлебните от своя страна има мощни противовъзпалителни свойства.

В състава на събиране на № 3 влиза в корените на бяла ружа, женско биле, плодове от анасон, градински чай, борови пъпки.

Назначава за терапия на възпаление на бронхите и белите дробове. Анасон насърчава отхождению храчки, градински чай и борови пъпки — минимизиране и отстраняване на възпаления.

В колекция № 4 влиза лайка officinalis, див розмарин, невен, виолетов трикольор, коренище от женско биле, мента.

Предписва за лечение на заболявания на дихателните пътища, придружени от кашлица с трудно отделяемой отделяне на храчки. Лекарството отказва успокоително, противовъзпалително и отхрачващо въздействие. Използват всички форми за лечение трябва да се според инструкциите. Не си струва да злоупотребявате средства. Назначи прием на всяко събиране може само от квалифициран специалист.

READ  Лечение на суха и влажна кашлица с помощта на гербиона

Използването на таксите може назначен в комбинация с всеки наркотик медицински цели, по-специално сироп. Такси може да се използва за инхалации. Противопоказан за употреба при лечение на разглеждания на наркотици при кърменето. Може да назначи прием на средства за детето. Показва гърдите такса за кашлица за деца от 3 години.

Положителни отзиви за събиране на е — пряко потвърждение на ефективността му. Ето какво пише за него хора:

Ирина, на 46 години, касиер

«Аз отдавна знаех за събирането на кърмата. Но някак си не приемаше това лекарство специално значение. Просто не вярваше в нейната ефективност. Но до определен момент. Лекувана настинка. Ужасна болка в областта на гръдния кош, кашлица, хрема, болки в главата, ужаснейшее състояние — това е продължило две седмици, докато аз не добавя към лекарствата, които е предписал лекарят на гръдния колекция № 1. На мен приятелка посъветва. Отпи бульон 50 мл три пъти на ден. Не е за вярване, е много по-лесно, и някъде след три дни напълно выздоровела».

Валери, на 38 години, зъболекар

«Често болни. Това настинки, грип. Винаги е била слаба имунна система. През зимата отидох на родителите си. Дълго време не съм ги виждал, е в очакване на срещата. Но все мамино настинка. Кашлица, хрема, болки в гърлото. Мама заварила на чайките, каза билков. Три пъти на ден аз го пих. Аз не принадлежа на нетрадиционни начини на лечение, но когато на третия ден ми стана много по-добре, промених си мнението. Оказа се, бях гръдния такса. Отлично лекарство, препоръчвам».

Маргарита, 34 г., учител

«Имам бронхиална астма. Кашлица, пристъпи на задушаване често. Заедно с приема на медикаментозных лекарства се използват за лечение на гръдни такса. Пия отвара курсове за три седмици, веднъж на всеки три месеца. Отлично средство и кашлица, премахва и имунната система укрепва».

Гръдната такса за кашлица: инструкция за употреба, показания, противопоказания

Според указанията за употреба, гръдни събиране на кашлица може да се използва за лечение на:

 • Хронична обструктивна белодробна болест;
 • обструктивна бронхит;
 • пневмония;
 • туберкулоза;
 • остри респираторни вирусни инфекции;
 • грип;
 • фарингит;
 • трахеита;
 • бронхит;
 • ларингита.

Лекарството е в състояние да оказва отхрачващо, бронходилататори, иммуностимулирующее, тонизиращо и противовъзпалително въздействие. Прилагането на събиране допринася за: намаляване на възпалителния процес, разжижению храчки, облекчаване я отхождению, релаксация на мускулатурата и разширяване на бронхите. Преди да приемете гръдния събиране на кашлица, указания за употреба трябва да бъде внимателно прочетен в момента на противопоказания и ограничения в приема.

Не може да се използва гръдния събиране на кашлица, според указанията за употреба, при наличието на индивидуална непоносимост към една от съставките. Не е необходимо да се вземе инфузия заедно с медикаментозными лекарства, сиропи, капки, които допринасят за потискане на кашлица, използвани при терапия на суха кашлица: Либексином, Синекодом, Коделаком, Стоптусином.

READ  Остър фаринголарингит: защо възниква и как се проявява

Гръдната събиране на кашлица № 1, в съответствие с инструкциите за употреба, не може да се използва за терапия на една или друга патология на жените в положение. Това се дължи на съдържанието на подготовката риган, която може да стане причина за майчиното кървене. Бременните предписват прилагането на събиране на № 4. Можете да закупите готов лекарство в аптеката, а след това просто сварете го в съответствие с инструкциите.

А може да съберете растения себе си, да се подготвят ги и се използват за приготвяне на настойка или отвара. Важното е строго да се спазва дозировката. Фармацевтичен събиране се приготвя лесно. Така, например, събиране на № 1, № 2 правят така: 10 грама смес (althaea, риган, подбел) се изсипва 200 мл вода и се поставя на котлон.

Състав трябва да протомить в продължение на четвърт час. След това бульонът трябва да настоява, да се филтрира и се довежда до първоначалния обем. Колекция № 4 се приготвя по почти идентичен начин. Се различава само по това, че трябва да се вземат 20 грама смес (вместо 10) и се варят само че вскипевшей вода. Ако ще бъде събиране на себе си, тук няма нищо сложно.

Важното е да успееш навреме да събере материал. За събиране на № 1 ще трябва althaea (корени), подбел (листовки), риган, за събиране на № 2 — женско биле, живовляк, подбел, събиране на № 3 althaea, женско биле (коренища), анасон (плодове), градински чай (листовки), борови пъпки, за събиране на № 4 — лайка, див розмарин, невен, виолетов, женско биле, мата перечная.

Гръдната такса за кашлица за деца: по възрасти и при бременност

Гръдната такса за кашлица за деца се прилага единствено по предписание на лекуващия лекар.

Използват настойки или отвари, нека дори и да е от естествени растителни компоненти могат да бъдат само за деца над три години. Лечение на съвсем малко дете (до една година) горд сбора от всички кашлица за деца е противопоказано.

Освен това, трябва да изберете правилната дозировка може само от квалифициран специалист. Тя се подбират индивидуално, в зависимост от възрастта и състоянието на малкия пациент. В състава на майчиното събиране на кашлица за деца трябва да съдържа: градински чай, мащерка, листовки малини, шипки (плод), виолетово, майка-мащеха, братски прахан, иван-чай.

Отстрани лесно се приготвя. За това трябва да се варят 15 грама билкова смес в двеста миллилитрах само че закипевшей вода. Нататък средство трябва да престои. Всичко, гръдни събиране от силна кашлица за деца е готова, детето нека топло. Децата от една до три предписват се прилагат по 10 мл профильтрованного тинктура три пъти в продължение на деня, деца и възрастни — 20 мл четири пъти на ден.

Продължителност на курса — три седмици. Че по отношение на прилагането на такса при вынашивании на плода, тук има няколко нюанса. Поради съдържанието в събирането № 1, риган, той категорично е противопоказан за бременни. В състава на събиране на № 2, № 4 съдържа женско биле, противопоказанная бременни.

READ  Биопарокс: инструкция за деца и възрастни, а също и противопоказания за приложение на

Вещества, които тя съдържа, може да стане причина за нарушения на хормоналните нива, подобряване на нервност, появата на тахикардия, увеличаване на отоци и дори появата на главоболие. В състава на събиране на № 3 влиза анасон, който също е противопоказан за бременни. По-добре да се използват за медицински цели отделни растения. В никакъв случай всяко лечение при вынашивании на плода трябва да бъде съгласувано с лекуващия лекар.

Гръдната такса при суха кашлица: характеристики на приложение, странични ефекти

Суха кашлица или непродуктивно — доста често срещано явление. С него може да се изправи на абсолютно всеки човек. При суха кашлица, за разлика от влажен, не се отделя храчки. Освен това, се отбелязва появата на интензивни болезнени усещания в гърлото и силно възпалено.

Освен това могат да постъпят жалби и от безсъние, тревожност, пристъпи на задушаване, главоболие. Суха кашлица може да бъде следствие от настинка, възпаление на белите дробове, бронхит, ларингита и други заболявания ВДП.

Често като допълнителна терапия лекарите предписват употреба при суха кашлица кърмене събиране. Както вече бе споменато, има четири събиране. Най-ефективни, които допринасят за облекчаване на дихателните пътища и притежаващи мощни отхаркивающими и противовъзпалителни свойства са събиране на № 1 и № 2.

Най-добрите и ефективни при суха кашлица растенията са althaea, псилиум и женско биле. И събиране на № 1 и събирането № 2 от растителен произход. Те допринасят за подобряване на състоянието, отхождению храчки, а също и повишаване на защитните сили на организма. Гръдната такса при суха кашлица се приемат по четвърт чаша три пъти на ден. Деца дозировката на кърмене на събиране при суха кашлица се намали два пъти.

Продължителност на курса — петнадесет дни. Нецелесообразное прилагането на кърмене при събиране на суха кашлица, както и на отвари и настойки от растения, изпълнен с появата на гадене, повръщане, диария, виене на свят, неразположение.

В такъв случай трябва да се измие стомаха и да се потърси помощта на лекар. Спазването на дозировок, систематичен прием на наркотици — всичко това ще допринесе излекуване на заболяването, подобряване на състоянието. Гръдната такса при сухо силна кашлица — това е ефективно и ефикасно средство за защита. Купи такса може да бъде във всяка аптека. Цената на кърмене събиране на № 1 — 70 рубли, № 2 — 60 рубли, № 3 — 60 рубли, № 4 — 90 рубли.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00111 sec