Витамини за съдове: на сърцето, мозъка, капиляри, името на лекарства, списък на

Витамини за сърдечно-съдовата система

Да се замисля за укрепване на кръвоносните съдове на стойност днес. Важно е да се следи за навременно получаването на витамини и минерали в организма, за да съдовете не се разочаровам от тяхното здраве зависи продължителността на живота, така че не трябва да се пренебрегва комплексни средства за укрепване. Правилните витамини за съдове и капиляри, не само ще се избегне развитието на болестта, но и да повиши общия тонус на организма. Специално внимание трябва да се обърне по-здравословен съдове на сърцето и мозъка – заболявания, свързани с тях, много и те имат сериозна симптомите на това.

Избор на индивидуален витамин комплекс

За да започнете, трябва да се вземат предвид индивидуалните особености на организма, като се има предвид които можете да вземете правилните витамини за съдове. Ритъм на съвременния живот диктува строги правила и ги кара да работят на тялото за да се носят, така че правилният витаминен комплекс, като например Реабилар, трябва успешно да се справи със своята задача, независимо от външни фактори.

Заедно с началото на прием на витамини за съдове, капилярите и артериите, ще трябва да се откаже от всички навици, вредни влияещи върху здравето, и да започне да се спазва режим на деня, от която зависи успеха на работата минерален комплекс.

Повод за началото на употребата на тези биологично активните добавки могат да станат:

 • Наднорменото тегло.
 • Заседнал начин на живот.
 • Вредни страсти.
 • Хронична умора.
 • Заболявания на ендокринната система.
 • — Бери.
 • Трудна работа.

Липсата на витамини в организма може да доведе до необратими последствия, които представляват заплаха за здравето и пълноценен живот. Но дори ако човек вече има заболяване е задължително, освен избрания вид лечение, ще има прием комплекс от микроелементи и витамини. За съдове, на такава терапия ще има най-добрия резултат.

Списък и списък на основните витамини

По-долу са представени основни витамини и минерали, без които работата на тялото ще се развали.

Акцент е поставен на витамини за самото жизнено важен орган – сърце:

 • Витамин A – тялото я получава от мляко, чушки и оранжеви зеленчуци. Рибеното масло е и един от основните му източници. Е легкорастворимым. Засилва метаболитни процеси, което го прави най-почистване на съдове. Витамин A, научното име, което – Ретинол, който действа в ролята си на главен борец с атеросклероза на кръвоносните съдове. В аптеката се продава едноименния лекарство.
 • Витамин В1 се намира главно в зърнени и зърнени растения. Централен стимулант на работата на сърцето. Съдържащи като основен компонент в много витамини и минерални комплекси. Научното име на витамин – Тиамин.
 • Витамин B6 се съдържа в месото на добитъка, месни продукти, месо от бяла и червена риба, мляко, някои видове ориз и боб. Разтваря холестерола, освобождаване на стените на кръвоносните съдове от накопившегося боклук. Нормализира кръвното налягане, намалява кръвта на натоварването на мозъка. Може значиться в витаминни комплекси, като Пироксидин.
 • Витамин C – характерната и позната на всички аскорбинова киселина. От детството си знаем, че основният източник на витамин C са всички цитрусови плодове като лимон, портокал, мандарина, лайм, грейпфрут. Също така ябълки и много видове плодове – черно и червено френско грозде, ягоди, ягоди – го съдържат в достатъчно количество. Аскорбинова киселина е необходима за усилване на обмяната на веществата, укрепване на капилярите на мозъка. Предпазва от развитие на инфаркт на миокарда.
 • Витамин P се съдържа в сладките плодове. Подобрява еластичността на кръвоносните съдове на главния мозък, повишава тяхната пропускателна ресурс. Благоприятно въздействие на работата на сърцето, стабилизируя сърдечната честота. Така също спомага за подобряване след нарушение на съсирването на кръвта. Предлага се в комплекс, наречен «Аскорутин».
 • Токоферол – така е известен като витамин E. Забавя процесите на окисляване и спира вредно въздействие на свободните радикали, така че е незаменим при назначаването на следоперативни терапии и лечебни мерки. Се съдържа в боб и пилешки яйца.
 • ПЖК (Полиненаситени мастни киселини) – обединява в себе си линоленовую, линолевую и арахидоновую киселина. Изправи язви по стените на кръвоносните съдове. Основен източник е риба.
READ  Ефективно лечение на хемороиди: средства и методи, са най-добрите начини

Често името на лекарства, каза за основно компонент в състава им.

Да се консумират всички витамини за съдове в точното количество и пропорции е необходимо за предотвратяване на заболявания на сърдечно-съдовата система. Биологичното въздействие на витамин комплекс се случва при правилното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Получаване на храна, ресурси, тялото може да ги превърне в енергиен еквивалент само с помощта на витамини. Работа на имунната система зависи от всички тези фактори.

Минерални вещества

Човешкото тяло може да синтезира минерали себе си, но броят им е толкова малка, че почти нищо не се отразява. Дори напротив – изработване на витамини говори за сериозен недостиг им в организма.

Не за да принуди себе си да чакат и външни прояви на недостиг на витамин в организма – поражение на тъканите, влошаване на здраве, загуба на точки на концентрация, неконтролирани конни надбягвания налягане, мигрена.

Оказва се, че без точното количество витамини и минерали, и без необходимото ниво на усвояване, организмът просто няма да може пълноценно да работи и следственно, съществува.

Да получите всички необходими микроелементи може, като започне прием на биологично активен комплекс Супрадин.

По-долу е представен пълен списък на минерали и полезни минерални вещества – основни помощници на организма в борбата за здраве:

 • Калий. С помощта на сърцето да извърши съкращения, без него този процес може да забележим бъде сложно. Съдържа обикновено, в сушени плодове, ядки, и под формата на таблетки Аспаркам. Много хора той е познат още от детството си, запомнившись горчив вкус.
 • Магнезий. Важен помощник на сърдечния мускул, защото той насърчава обмена на веществата в съдовете и стените на най-главния орган. Се съдържа в черния дроб на птици, месо от бяла риба. Липсата на магнезий може да доведе до стенокардия и инфаркт на миокарда.
 • Калций. За ползите от него знаят абсолютно всичко. Можете да получите един от сирене, мляко, извара, сметана и други млечни продукти. В колосални количества се съдържа в морските водорасли и морски дарове. В аптеката се продава под името «Кальцемин».
 • Фосфор. Елемент на стареенето на строителството. Влияе върху честотата и дълбочината на сърдечната честота. Без него не е възможна дейност на цялата сърдечно-съдовата система.

Освен укрепване на кръвоносните съдове и капиляри, прием на витамини се противопоставя на развитието на такива заболявания като безсъние, остри респираторни заболявания, синдром на умора, влошаване на зрението, тревожен синдром, раздразнителност, нарушение на паметта, обща умствена дейност, влошаване на производство на хормони, забавяне на мисленето, редовни апатические състояние.

Ролята на витамин

Освен за получаване на витамини от специализирани комплекси, си струва да се погрижим за постъпване в организма на достатъчно техния брой, заедно с употребляемой храна. Има дори провитамины – това са елементи, които се превръщат в желаното вещество, попадащи в организма.

Витамин с, като важен елемент, влияе положително върху растежа и развитието на всяко живо същество. Към факторите, които засилват нуждата на организма за получаване на допълнителни материали, могат да бъдат класирани не само болести, заболявания, операции, следоперативни състояния и цялостна терапия, но и като положително на ситуацията, като бременност, активни занимания със спорт, интензивно умствено натоварване, бързо темпо на живот.

Приемате витамини могат да бъдат също така и като превантивна мярка – тялото никога няма да се откаже от допълнително количество полезни материали. Къде по-лошо, когато става дума за недостиг на витамини. В такива случаи следва да се насочи всичките си сили, за възстановяването на необходимото ниво, като започне употребата на витаминни препарати.

Ролята на витамин живот е огромна. Важно е всеки един от тях и всички заедно. С развитието на биологията ключово значение на тяхната роля е само да се засили. С изучаване на влиянието на отделните витамини в организма, стават разбираеми механизми на възникване на различни заболявания и пътя на решения за справяне с тях.

За разлика от други вещества, като протеини, мазнини и въглехидрати, микроелементи и витамини имат много по-фина организация и значително влияние върху процесите за поддържане на живота. Дори най-питателна храна усвоится и няма да даде властта без необходимия брой витамини.

Използвайки най-съвременни методи за диагностика на заболявания, медицина не се отдалечава от традиционния анализ на количеството микроелементи в организма. Витамините са онази база, без която не е възможно пълноценно лечение.

Съдове на сърцето са най-изложени на възрастови и вредни промени. Всяка стресова жизнена ситуация и всеки прием на вредни храни не преминават за тях без следа. Много се пренебрегва основно правилата на здравословния начин на живот и развият състоянието на кръвоносните съдове на сърцето на случайността. Очевидно е, че такова поведение ще се усети след десетина години и аукнется цял куп болести.

За укрепване на кръвоносните съдове и сърдечния мускул си струва да се чудя вече в по-млада възраст, защото колкото по-рано се преустановяват вредни ефекти, толкова повече ресурси тялото да може да използва, за да поддържа пълноценна работа.

Тренируя съдове на сърцето редовни занимания със спорт и закаливанием, може да осигури пълноценен и достоен жизнената дейност дори и в напреднала възраст.

За да го обобщим, не е излишно да се каже, че за да се гарантира дълъг живот и пълноценно функциониране на организма трябва да се съчетават такива неща, като: здравословен начин на живот, отказ от вредни навици и спазването на режима за ден, правилно хранене, на активна физическа дейност, добро настроение и навременен прием на витамини за сърцето.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00118 sec