Какво трябва да знаете за избелване на зъбите: вредите и ползите, предимствата и недостатъците на

Избелване на зъби – процедурата по промяна на цвета на емайла. Това е най-ефективният начин да направите своята усмивка бели картофи. Резултат може да се постигне много пътища.

Първо, процедура за избелване трябва да се класифицират според мястото на провеждане. Тя може да бъде професионална и домашна.

Професионално избелване се осъществява в платена клиника или специализиран салон, както и начална – за сметка на закупените средства за избелване, или чрез прилагането на народни методи.

Към въпроса за сигурността

Това безопасно ли е или вредно за избелване на зъбите зависи от използвания метод. Вредите, причинени на зъбите, могат да бъдат незначителни или липсват изобщо. В него важна роля играе професионализъм на служителите, които осъществяват процедурата на избелване, те трябва да бъдат внимателни към нюансам.

Емайл в жълто е най-добрата, когато се говори за здравето на зъбите, тя се отличава с висока якост. По време на процедурата по избелване тя изчезва, а по този начин губи своята естествена крепост.

Някои от компонентите, използвани при избелване, способни чрез химически реакции не само почистване на плаката и променя

природо-наследствен цвят на емайла, но и да повлияе на пигменти, които са важни за здравето на зъбите.

Емайл благодарение на действие киселина се превръща в насипно състояние, слаба, пореста. Най-належащ проблем може да стане на нейната здравина.

Толкова хипотетичен вредата от избелване може да зависи от личната непоносимост към определени лекарства и състоянието на зъбите по време на подготовката за процедурата.

Ето защо преди да се избират методи за създаване на холивудската усмивка от себе си, следва задължително да мине през сесия на зъболекар.

Да направите това е по-добре два пъти: в платена клиника и в безплатна, за да се уверите в достоверността на получената информация, тъй като нито тъжно, а меркантильность лекари платени клиники може да доведе до загуба на средства, а също така може да навреди на здравето.

Безопасно избелване на зъбите — това е възможно?

Да се обърне към процедура с максимален унищожаваща риск да навреди на собственото си здраве е възможно. Най-сигурният метод е ръчна почистване. Така зъбите стават по-бели от повече от два цвята, но може да се освободи ги от натрупване на плака и образуването на зъбен камък.

Благодарение на тази процедура можете да направите своята усмивка чиста, не навредив, а дори след като получи полза.

Професионално избелване в сравнение с използването на средства, в дома може да се нарече безопасно. Тъй като то ще се извършва под наблюдението на стоматолог, в случай на възникване на проблем те могат да бъдат решени в началния етап.

READ  Видове зъбни протези и тяхната класификация, преглед и препоръки

Пломбата – препятствие бели картофи усмивка?

Към въпроса за избелване струва да се подходи сериозно, в противен случай може не само няма да се подобри усмивка, но и се притеснявам. Наличието на пломби при избелване може да се превърне в истинско предизвикателство, но не във всички случаи.

Ако пломбата на стойност не е в предните редици, тогава тя няма да попречи на процедурата. Тя не променя цвета си, но това няма да е видима при усмивка.

Нещата са по-зле, ако пломбата е разположен на предната част на зъба. Тя ще остане стария цвят, емайла на зъбите отбелится, така че зъбите ще се различават по тон и доста значително.

Още повече, че повърхността пломби, толкова по-малко вероятността за положителен отговор на въпроса «Възможно ли е провеждане на процедура?» Ако зъба е инсталирана коронката, избелване да не станат.

Процедурата за създаване на луксозен усмивки сред хора имат пломби значително затруднено и забавено.

Първото нещо, извършва професионално почистване, след това самото избелване, след което отива заключителен етап – възстановяване. В него обикновено влиза в такава процедура, като смяна на пломби на подходящи по цвят.

Противопоказания не са толкова малко

Тъй като процедурата по избелване влияе на здравето на зъбите, а след това той има редица противопоказания. Те са свързани не само с физическото, но и с психологически проблеми на човека.

 • страхът от затворени пространства, факт е, че в затворено помещение е нужно да прекарват достатъчно време докато върви процедурата;
 • нарушена подвижността на челюстта;
 • нисък праг на чувствителност на зъбите;
 • заболявания на устната кухина;
 • наличието на пломби и коронки на предните зъби;
 • висока степен на фобии към стоматологическим процедури.

Ако не се обърне внимание на противопоказанията, то е висока вероятността да се сблъскат с усложнения след провеждане на процедурата.

От естетическа страна може да възникне проблем разлики тон зъби и корони, което ще удари в очите. Нужда от допълнителна стоматологична процедура по подмяна на пломби.

Ако говорим за ефекта върху здравето, то е и по-значително:

 • повишаване на чувствителността на зъбите;
 • алергична реакция.

Питам — отговори

Преди и след избелване на пациентите се сблъскват с редица проблеми, които ги интересуват. Помислете за най-популярните и тях:

Какво да направя, ако след избелване болка зъби?

Много хора забелязват, че след избелване на зъбите ви боли още известно време. За да се отървете от неприятните усещания трябва да се използват средства за понижаване на чувствителността на зъбите.

Разберете, какво точно ви допада, можете да в кабинета на стоматолог. Най-добре е да се консултирате при същия лекар, който е правил избелване. След процедурата е необходимо да започнете да се наслаждавате на зубными пастами за чувствителни зъби.

READ  Лекарства от зъбобол бързи и ефективни: пълен списък на + доза

След процедурата: какво може и какво не може?

След провеждане на процедура за избелване на зъбите грижа за устната кухина е необходима още по-внимателен.

Вие определено трябва да знаете, какво да не се яде след избелване. Първите дни трябва да се освободи от храна и напитки, които ще причинят болка при свръхчувствителност на зъбите.

Не трябва да се консумират: кафе, плодове, газирани напитки, чай, тютюн, цвекло, горчица, кетчуп, шоколад, тъмни сортове грозде, червено вино и сос, соев сос. Всичко това ще се отрази на цвета на емайла.

Не пропускайте миене на зъбите. Направи това е необходимо не по-малко от три пъти на ден. Четка-добре да си купя средна твърдост, паста вземете за чувствителни зъби.

Прекарват професионално почистване на зъбите от стоматолог един път годишно. Това ще помогне да се запази резултатът, получен за избелване.

Провеждане на процедурата при бременност

Декретный почивка по време на бременност може да не се харчат само за вынашивание на детето, но и на себе си. Изглежда много свободно време за козметични процедури, но възможно ли е да ги правя на бъдещата майка?

Бременност – пряко противопоказание за отбеливанию на зъбите.

Опасност за майката или плода процедура не носи. Но струва ли си да го направи в това време, когато тялото е отслабена и всички сили са насочени към създаване на нов живот? В организма на бременната жена и така се наблюдава липса на калций и хлабината на емайла и химически вещества ще помогнат само може да влоши ситуацията.

Ако очаквате раждането на бебето, а след това да проведе чистка, която е толкова отбелит зъби на няколко тонове. Освен това процедурата е полезна, е предотвратяването на появата на зъбен камък и други проблеми на устната кухина.

Възможно ли е да избелите зъбите на децата?

Да се забрани на родител да доведе детето си на козметично избелване на зъбите никой не е в състояние. Но трябва да се разбере, че процедурата води след себе си много последици, не си струва да развалят емайла на детето от самото детство.

Решение на проблемите с усмивка може да бъде по-хуманни. Детето може да държи на физическо прочистване, което ще ни избави от плака и други образуването на повърхността на зъбите.

За постигане на осемнадесет години човек сам ще може да реши нужна ли му е процедура, да ни води да постигнем холивудска усмивка, или няма.

READ  Антибиотици след екстракция на зъба: какви са ефективните и безопасни

Мнение на зъболекар

Избелване на процедурата, растящата популярност, защото всеки човек би искал да има бяла усмивка. Процедурата е не просто козметична, тя оказва значително влияние върху здравето на емайла.

Ако все пак сте решили за нея, след което внимателно се приближи до избор на клиника и специалист, тя трябва да има добър опит в тази сфера.

Ако ви е скъпо здравето на вашите зъби и не сте готови да нанесат им, дори и минимални вреди, а след това да бъдат подложени на физическо прочистване, което ще ви избави от плака и камък. Тон на зъбите става по-лек, това е добра профилактика на заболявания на устната кухина.

Лекар-ортодонт

Все още не можете да решите?

Нека да се претеглят всички за и против избелване на зъбите:

Минуси, разбира се, има, мине през него отново:

 • изтъняване, чупене на целостта и плътността на емайла;
 • процедурата е доста скъпа;
 • ако сте избрали избелване на ультрафиолетом, а след това имате висок риск от изгаряне на тъканите;
 • повишаване на чувствителността на зъбите;
 • повечето методи на избелване не издръжлив;
 • необходимостта от по-строги грижа за устната кухина.

Предимствата, все едно, носят и най-вече естетически характер и са в един весовом достойнство – белота на зъби, красива усмивка.

Преди да се направи избелване на претегля всички «за» и «против», които имат стойност единствено за вас.

Направете физическа почистване на устната кухина, може да й е резултат ви допада и вече няма да се чудя за белина. Не забравяйте да се консултирате със специалист в тази област на наличието на индивидуални противопоказания.

Отговорно разходете се до избор на клиника. Опирайтесь не само високо ниво на професионализъм на нейните работници, цени на услуги, на популярност, но и на мненията на клиентите.

Подгответе се за това, че след провеждане на процедури за грижа за устната кухина ще бъде необходимо да се осигури по-задълбочен.

За сметка На поведение след процедурата също трябва да се консултирате с вашия стоматолог и да се изяснят всички нюанси. Ако все пак направите избелване, а след това не забравяйте да дойдат на плановите прегледи, наблюдават здравето на устната кухина, за решаване на проблеми в момента на тяхното възникване.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00022 sec